Hardlopen

Week 1 – Trainingsschema opbouwen

1126 Views

WK 1| ANDERS DAN GEPLAND..

 

Maandag 2 mei is mijn schema echt van start gegaan. De maandag is mijn kracht/core trainingsdag. De kilometers konden dus nog even wachten. Hoewel ik altijd al op maandag naar de sportschool ga, voelde het nu toch echt even anders. Oefeningen overslaan omdat ik er echt even geen zin in heb is nu geen optie meer, nu doe ik het echt echt echt ergens voor, dus knallen zal je! Alle spiertjes getraind, op naar dinsdag om een korte snelle run van 6km te doen! Ja we beginnen nog even rustig aan.. Maar het afstrepen is begonnen!

Dinsdag 3 mei
Met wat spierpijn in de beentjes gelijk uit werk maar gegaan. Een tempoloop waarbij mijn gemiddelde tussen de 5.00 en 5.10 min/km zou moeten uitkomen. Nu ben ik nooit zo goed om me aan de snelheid te houden en ging mijn eerste kilometer dan ook iets te snel, 4.58. Iets rustiger ga ik verder, richting de Ringvaart. Een van de lekkerste stukjes in Wilnis om te lopen! Daarom keer ik bij het einde van de dijk (op het 3km punt) weer om en ren ik dezelfde route terug. Geen vieze uitlaatgassen, enkel wat bootjes.. en mensen met honden, beetje jammer dat dan weer wel.. Mijn gemiddelde blijft net onder de 5 minuten per km, een heerlijk zonnetje, dat ging lekker! Na zes kilometers mijn klok te horen piepen zie ik dat het gemiddelde over de hele run 4.59 is, moooi! Lekker begin, het lijkt wel of het nu beter gaat nu ik echt moet. De kop is eraf!

Vrijdag 6 mei
Om zeven uur op het werk, zodat ik vroeg klaar zou zijn en mijn geplande 16km kon lopen. Er kwam alleen even iets anders bij kijken waar ik eigenlijk wel heel veel zin in had. ‘We own the night’, een groot evenement van Nike. 10km door Amsterdam, alleen voor meiden, Eva Simons die de opening in het Olympisch Stadion doet, daar moet ik echt heen. Een probleempje.. uitverkocht. Uiteindelijk via Rens zijn nichtje een kaartje weten te scoren! Alleen nog even mijn racepack ophalen bij de Nike store, met t-shirt en tas! Die 16km is nu niet zo’n goed plan meer, wil ik morgen een goede tijd neer gaan zetten. Niks doen is ook geen optie, al helemaal niet nu ik mijn nieuwe Nikes binnen heb! 5km om ze even in te lopen, 11km gematst, dat betekent dat ik morgen sowieso keihard moet gaan!
Niet volgens schema, maar wel iets waar ik super veel zin in heb! Nog 19 weken om het schema te volgen zoals het moet, die kilometers haal ik wel weer in.. ergens.

You Might Also Like