Hardlopen

WE OWNED THE NIGHT!

1189 Views

WE OWNED THE NIGHT!

Wat ben ik blij dat ik hier uiteindelijk toch aan mee heb kunnen doen!

Om 20.30 uur vertrokken we naar het Olympisch Stadion, moeders en Inge mee als support. Gelukkig nog een extra gastenbandje weten te bemachtigen, zo konden we met z’n drieën naar binnen (er zat maar 1 gastenbandje bij elk racepack, nodig voor de entree van het stadion) Helemaal goed! De sfeer zat er al gelijk goed in, verschillende dj’s die de boel op gang brachten, een stadion vol groen/blauwe shirtjes en dan nog Eva Simons! Alsof ik op een festival liep.. Na een schoon dixiebezoekje konden we naar het startvak, startvak 1, helemaal vooraan, dichtbij de djbooth. Rond 21.45uur ging het echt los met Eva Simons.

IMG_9141 IMG_7017

Eerst nog een warming-up, dat duurde maar en duurde maar.. Ik had het al bloedheet, maar stilstaan kon gewoon niet met deze sfeer!

IMG_7038 IMG_9135

Arie Boomsma kwam na een aardig tijdje wachten vertellen dat we bijna van start gingen. 22.45 uur was het zo ver! Nu stond ik bijna vooraan maar wat een drukte alsnog! In het startvak had ik al een pacer met 45 minuten gezien, als ik die nou eens ga volgen.. Maar waar was die toen het startsein ging? nergens meer te bekennen.. De eerste kilometer achter de rug, sowieso al te langzaam voor de 45 minuten. Het is mij te benauwd en weet dat ik dat ook echt niet ga redden nu, dus besluit mijn eigen ding te doen. Ik had geen idee waar ik aan het rennen was, de vele straatjes, cafeetjes, stoepje af, bruggetje op.. tot we bij het Vondelpark kwamen.. daarna richting het Museumplein, onder het Rijksmuseum door en weer terug richting het Vondelpark..

foto

Ik zat er doorheen, had het benauwd en plakkerig, mijn tijd ging richting de vijf minuten per kilometer. De pacer van 50 minuten was nog achter me, dus dat zat nog wel goed dacht ik, klein lichtpuntje. De bandjes, trommelaars, en een wave langs de lijn gaven me op verschillende punten een boost om door te gaan. De acht kilometer voorbij, steeds meer meiden die me voorbij kwamen, waarom kan ik niet meer aanzetten….? Ik baalde en kon alleen nog maar aan mijn finish denken! De laatste kilometer ging in, eindelijk, maar toen opeens net voor de finish kwam de jongen, de pacer van de 50 minuten achter me. Nee toch?! zit ik serieus op de 50 minuten.. Ik moet sowieso voor hem eindigen, zet nog een klein sprintje in en finish, net voor hem.. Hier had ik niet helemaal op gerekend. Eindtijd: 49.46 minuten, plaats 97 van de 5000? meiden. Niks te klagen eigenlijk, maar toch baal ik een klein beetje. Al is dat nu alweer verdwenen als ik de foto’s terug kijk. Ik heb een super avond gehad die ik volgend jaar zeker weer mee wil maken!
We owned the night!

IMG_9163

BewarenBewaren

You Might Also Like