Hardlopen

Review: Running Belts

1335 Views

Review: Running Belt

 

 

 

 

 

Is hardlopen nog steeds een goedkope sport waarbij je niets meer dan een paar goed schoeisel voor nodig hebt? Wat mij betreft is dat het allang niet meer. Een paar schoenen zijn de eerste stap in de wondere wereld van het hardlopen. Daarna volgen al gauw 100-euro-Nike-tights in combinatie met fashionable H&M topjes. Elk zelfrespecterend meisje A.K.A #fitchick vertoont zich niet meer zonder de nieuwste hardloop gear op straat of aan de start van een wedstrijd. De mannen blijven tegenwoordig ook niet achter, al zoeken zij het misschien meer in de richting van high-tech horloges met supersonische hartslagmeters om alles uit hun training of wedstrijd te halen. Wel durf ik te beweren dat ook de mannen stiekem heel blij worden van mooie nieuwe hardloopschoenen en functionele kleding… ;-)

Hell yeah new mens collection, let’s see who is first

Toen was daar ‘ineens’ de SPIbelt, zomaar!  Of Flipbelt  of gewoon hetzelfde van hogere kwaliteit. Heel mijn Bloglovin’ overspoelde met enthousiaste verhalen over de SPIbelt en Flipbelt. En niet zo gek ook, het schijnt een van de must-have running accessoires te zijn op dit moment. Een aantal van de hardlopers hadden er al een in het bezit nog voordat het hip werd. :-P Ik hoef vast niet meer te vertellen wat de SPIbelt is, maar voor de volledigheid van deze review doe ik het lekker toch:

Wat is de Runningbelt (Flipbelt, Spibelt, etc)

  • een unieke, elastische heupriem voor sporters
  • met een oprekbaar (stretch) tasje
  • voor elke smartphone, sleutels, EnergyGels, geld en pasjes
  • rammelt niet als je beweegt en zit erg comfortabel
  • kortom: een elastisch tasje waar verbazingwekkend veel in past!

SPIbelt staat overigens voor Small Personal Items belt. Om alles in kwijt te kunnen wat je maar wilt. Een heuptasje, maar dan met een geweldige functionele upgrade!

Nog voordat ik bekend was met de SPIbelt ging ik eens met mijn moeder mee sporten met haar clubje. Per tweetal kregen we een knalrood heuptasje met elastieken en resistance bands om verder op de route oefeningen mee te doen. Je kunt wel raden dat het tasje heerlijk mee bewoog op het tempo van mijn passen. Hups, hups, hups. Eerlijk, na een tijdje wende het wel want de voorwerpen die we meedroegen wogen niks. Wat als ik zo’n tasje mee zou nemen en het vol zou stouwen met sleutels, telefoon en drinken? Ehm, juist.

Dat dus!

Het was niet alsof ik tot dan toe met mijn handen vol aan het rennen was.. Nee, ik had wel een armband voor mijn iPhone en mijn sleutel kon ik op zich ook wel ergens kwijt. Maar toen Kirsten van Girlontherun.nl met een review over de SPIbelt en bijbehorende winactie kwam was ik om! Ik moest dit ding hebben en daarom deed ik een gok om hem bij Kirsten te kunnen winnen. Mocht dat niet lukken had ze een super fijne kortingscode en zou ik hem alsnog aanschaffen. ;-) Met mijn beste beentje voor plaatste ik een motivatie waarom ik wilde winnen (Uhh CPC, halve marathon, veel trainen, yes!) en niet veel later kreeg ik goed nieuws! Ik mocht van Kirsten (of eigenlijk SPIbelt) een item uitzoeken in mijn favoriete kleur en zélfs mocht ik gaan voor de variant met elastiekjes om gelletjes in te bewaren. Even twijfelde ik nog want ik vond de variant met een extra binnenvak wel erg handig, maar ik ben toch voor degene gegaan waarbij ik dus gelletjes kan in stoppen mocht ik over een paar maanden zo ver zijn.

Zo blij als een klein kind ontving ik twee dagen later het pakketje al! Super service van SPIbelt. :-) Ik kon niet wachten om hem uit te proberen. Eindelijk verlost van mijn iPhone armband die het waarschijnlijk  niet lang meer ging redden, het klittenband begon al los te laten en elke keer dat ik het ding om had was ik bang dat mijn telefoon opeens van mijn arm zou vallen en er iemand met stampende voeten overheen zou rennen.

En en en! Geen armband tan lines meer. :-D

Armband tan = niet meer

Inmiddels is het om eerlijk te zijn alweer een hele poos geleden dat ik de SPIbelt heb ontvangen. Waarom zo laat een blog? Het was onder andere erg “druk” op de site met wedstrijdverslagen en dergelijke, ik wil niet profiteren van mede crew-members succes-blogs hèhè. ;-) En daarnaast werden we op het Interwebs al overspoeld met reviews dus ik wilde nog even wachten.

Maar het is eindelijk zover! Wat is mijn mening over de SPIbelt? Daar kan ik heel kort over zijn. :-P Ik vind het een top ding! Hij zit echt heerlijk om mijn heupen en je voelt hem inderdaad niet zitten. Ik heb hem zowel gedragen met het zakje aan de voorkant als aan de achterkant en beide zijn eigenlijk prima manieren om hem te dragen. Aan de voorkant kun je makkelijk bij je spullen mocht dat nodig zijn maar wanneer je het zakje aan de achterkant draagt en daarbij je telefoon voor muziek gebruikt is het heel fijn om het snoer van je oortjes over je rug te hebben lopen. De SPIbelt is tevens waterafstotend dus in het huidige regenachtige weer (waar is de lente heen?) blijven je spullen droog. Wel heb ik gemerkt dat wanneer je je telefoon bewaart met het scherm naar de binnenkant deze wel vochtig kan worden. Maar dat ligt misschien aan het feit dat ik veel zweet en dat het erg warm was toentertijd. ;-)  Draag ik hem andersom dan is er niks aan de hand maar dan moet ik wel mijn sleutels zo positioneren dat ik geen krassen maak op mijn scherm.

Ik ben nog wel benieuwd hoe het dragen van de SPIbelt is in combinatie met een waterbelt, deze heb ik ook maar ik heb ze nog niet samen gedragen. Draag ik de SPIbelt dan hoog of de waterbelt? De tijd zal het leren.

In elk geval ben ik super blij met mijn SPIbelt, hij is super hip en functioneel. Ik voel me bijna een professionele hardloper met deze accessoire!

De SPIbelt is verkrijgbaar op de Nederlandse website van SPIbelt vanaf 19,99 in bijna elke denkbare kleur. Voor ieder wat wils! Zowel trendgevoelige meiden als serieuze ‘hardlopen is geen modeshow’ mannen kunnen er hun hart luchten.

Wat vind jij van de SPIbelt? Laat het me weten!

Liefs Marleen

Hier nog een leuke foto van Nikki!

#nevernotrunning

BewarenBewaren

You Might Also Like