Fysiotherapie

Enkelverstuikingen gezocht!

2215 Views
Een randomized Controlled trial (ABrCt) van het EMGO Instituut aan de VU te Amsterdam voor enkelblessures. De ABrCt studie is een onderzoek naar het voorkomen van herhaalde enkelverstuikingen bij sporters.

Hier plaatsen we regelmatig nieuwtjes over het onderzoek. Hou de site dus in de gaten!

Het ABrCt Team.

 

 

 

 

Enkel verstuikt? Doe mee en help herhaling voorkomen!

Voor veel Nederlanders zit de vakantie er weer op. Binnenkort beginnen alle grote sportcompetities weer. Er wordt dus flink gesport de komende maanden. Helaas ontstaan er daarbij ook regelmatig blessures. Een van de meest voorkomende is de enkelverstuiking (>500.000 per jaar!). Na een eerste enkelverstuiking, lopen sporters een dubbel zo hoog risico om opnieuw […]

Een derde benodigde 400 deelnemers gestart!

 Een derde van het aantal benodigde deelnemers (400) is gestart.

Eerste 50 deelnemers gestart

De eerste 50 deelnemers zijn inmiddels gestart met het onderzoek.

Enkelverstuikingen gezocht!

Sportblessures komen veel voor in Nederland. Het totaal wordt geschat op 3,5 miljoen per jaar, waarvan meer dan een half miljoen enkelblessures. Dit zijn vooral enkelverstuikingen (85%). Na een eerdere enkelverstuiking, lopen sporters een verhoogd risico om opnieuw een verstuiking van de enkel op te lopen, vooral in het jaar na het eerste letsel.

Voorkomen is beter dan…

Het is algemeen bekend dat er maatregelen bestaan die enkelverstuikingen kunnen voorkomen. Het is echter niet bekend welke behandeling het meest effectief en gebruiksvriendelijk is. Wij van de ABrCt zijn van mening dat iedereen die een sport beoefent, moet kunnen profiteren van een simpele en effectieve behandeling. Daarom voeren we nu samen met de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Orthopaedische Verenging (NOV) het huidige onderzoek uit, op zoek naar de beste behandeling om herhaalde enkelverstuikingen te voorkomen.

 

 

You Might Also Like