Fysiotherapie

De pols intapen – Hoe en wanneer?

8131 Views
pols intapen

Wanneer zou ik de pols intapen?

Meestal is rust genoeg om een polsklacht over te laten gaan. Maar dat geldt eigenlijk voor alle kwaaltjes. Maar de pols intapen is gewoon een snellere manier om van de klacht af te komen. Wist je trouwens dat 80-90% van de klachten waar patiënten voor bij huisartsen komen, vanzelf weer overgaan? De meeste mensen hebben echter de luxe niet om de pols genoeg rust te geven, omdat het leven doorgaat en omdat er dingen moeten gebeuren!

In het geval van een polsblessure kan de pols intapen de oplossing bieden. Hierdoor ontstaat meer steun, stabiliteit, en vooral een verbeterde doorbloeding wanneer men met KT Tape tapet.  Kapselproblematiek, verzwikkingen, verrekkingen, kneuzingen etc. veel sneller verholpen worden dan wanneer men de pols rust geeft. KT Tape verbetert de doorbloeding waardoor men sneller herstelt. Bovendien zorgt de tape ervoor dat er direct een pijnvermindering optreedt.

De werking van KT Tape

KT (kinesiologische tape) ondersteunt snel geblesseerde gewrichten terwijl men wel door kan blijven gaan met zijn of haar activiteiten. De tape licht de huid een stukje op, waardoor de doorbloeding verbetert en vaak snel een sensatie van pijnvermindering optreedt.  Ook nemen zwellingen af en zorgt de tape voor sneller herstel. In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe je zelf de pols intapen kunt.

Pols intapen

Zorg er wel voor dat je geschikte rekbare sporttape gebruikt. De meeste “kinesiologie” of “curettages” zijn van katoen gemaakt, en zijn voor de sporter minder geschikt omdat het water vasthoudt. Ik gebruik doorgaans KT Tape PRO extreme, omdat het langer dan een week blijft zitten.  Ook na het douchen en sporten. Na een weekje haal ik het er wel vanaf omdat het mij verder niet hygiënisch lijkt om het zo lang te dragen.  Mocht je verder nog vragen hebben, kun je ook altijd op een tapingforum kijken.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like