Fysiotherapie

Chronische pijnklachten verhelpen met andullatherapie

2636 Views
andullatherapie

Chronische pijnklachten verhelpen met andullatherapie

Veel mensen leiden onder chronische pijnklachten die bepaalde dagelijkse handelingen moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Medicijnen worden dan vaak als een laatste redmiddel gezien. Toch zijn er nog andere mogelijkheden die men uit kan proberen, waarvan andullatherapie er één van is.

Wat is andullatherapie?

Andullatherapie is een therapie waarbij men op een speciaal matras ligt. Dit matras geeft wisselende, pulserende trillingen en geeft warmte af. Deze warmte komt van een infrarood lamp af. Door de combinatie van de trillingen en de warmte worden diverse pijnklachten in gewrichten, spieren en botten verminderd. Dat komt omdat de trillingen de doorbloeding op gewenste plekken stimuleren en de warmte de verkrampte spieren verzacht en daardoor de pijn verminderd.

Waar helpt het tegen?

Mensen die veel last hebben van rugklachten, vooral lage rugpijn, botontkalking, pijnlijke gewrichten en zwakke spieren, hoge spanning van de spieren, reumatische aandoeningen en sportprestaties. Het helpt dus tegen veel uiteenlopende klachten en wordt daarom ook door veel fysiotherapeuten aangeraden. Wetenschappelijk onderzoek heeft tevens aangetoond dat de therapie ook werkt bij bovenstaande klachten.

Daarnaast hebben de trillingen nog een ander positief effect. Door deze trillingen komen er bepaalde stoffen vrij die ervoor zorgen dat men een ontspannen gevoel krijgt. Behalve pijnvermindering werkt het dus ook nog eens ontspannend. Dat is een win-win situatie voor iedereen want zo vang je twee vliegen in één klap.

Betere prestaties tijdens het sporten

Iemand die vaak sport kan veel baat hebben bij de therapie. Veel topsporters maken namelijk gebruik van andullatherapie om blessures te voorkomen. Door na een training of wedstrijd even op het matras te gaan liggen worden pijnlijke plekken meteen aangepakt. Daarnaast ontspant het lichaam ook meteen, hierdoor ontstaat er meteen wat meer rust in het lichaam maar ook in de geest. Ideaal om een goede nachtrust te pakken om vervolgens de volgende dag goed te kunnen presteren.

You Might Also Like