Hardlopen

#Train2Run We Own The Night

1295 Views

#Train2Run We Own The Night

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Nike dit jaar weer met een 10km race komt speciaal voor de ladies. We worden bijna dood gegooid met promotie over het event! Heel eerlijk; soms is het een béétje irritant maar nu het steeds dichterbij komt krijg ik (Marleen) er wel steeds meer zin in! En vooral sinds ik twee keer naar een speciaal We Own The Night event of training ben geweest beginnen de kriebels toch wel te komen. PR’en wil ik sowieso, maar hoeveel seconden of minuten ik van mijn tijd af ga snoepen is nog maar de vraag! In ieder geval belooft 7 juni een super gezellige dag te worden met alle Halfcrazy-dames en nog meer vriendinnen en kennissen!

Zoals ik dus al zei, ik ben twee keer naar een speciaal WOTN event of training geweest ter voorbereiding van de wedstrijd. Veel trainingen zijn bedoeld voor dames die straks voor het eerst een 10 kilometer race gaan lopen maar zelfs al is de afstand een eitje voor je waren de trainingen erg leuk om te volgen.

Nike Running x Patta Running Team

Een tijdje terug werd ik via Facebook door Nike Running NL uitgenodigd voor een secret We Own The Night event in Amsterdam Noord. Ik mocht een gast meenemen (ik kon niet kiezen dus mailde ik of ik niet één maar twee vriendinnen mocht meenemen, dit werden Evelien en Nikki!) , we werden geacht om in sportkleding aan te komen en er zou een special guest zijn… Oeeh.. ;-) Nikki en ik speculeerden dat misschien wel Arie Boomsma langs zou komen, hij was er namelijk bij de release van de nieuwste Flyknit Lunar schoen (damn we missed something).

We wisten trouwens niet dat Patta Running Team erbij zou zijn dus vooraf wisten we niet dat er bikkelhard gerend zou gaan worden. Het tijdstip en de locatie deed verwachten dat we of een klein rondje zouden lopen of een korte NTC workout zouden gaan doen. Met frisse benen gingen we daarom vooraf eerst nog naar de Nike Runclub zelf voor een rondje Vondelpark van 6,5 kilometer. Nikki had die ochtend zelfs nog 16 kilometer gelopen dus we liepen relaxed een rondje (uit). Toch die woensdagse kilometers weer gemaakt, je gaat ze missen als je het overslaat. ;-)

Na afloop liepen we richting CS om de pont te pakken naar Noord waar de event locatie was. Onderweg scoorde ik nog even een dubbele boterham met kip en bacon want ik heb altijd honger, haha. We zouden toch niet heel veel meer gaan doen was het idee. Aangekomen bij de locatie zagen we de Nike Van al staan en kon we ons melden voor een shirtje en muntjes voor drinken. Super leuk! Eindelijk het WOTN trainingsshirt bemachtigd!

Ongeveer rond half 10 begon het eindelijk! Patta Running Team werd geïntroduceerd door Nike en er werd verteld wat ons te wachten stond deze avond. Je raadt het al, we gingen weer rennen! Oeps… Dat was het eerste wat uit mijn mond kwam, haha. Net hersteld van een blessure, de zondag ervoor een vrij zwaar duurloopje in de benen zitten… EN net minder dan een uur daarvoor iets gegeten wat ik normaal nooit een uur voor het hardlopen zou eten. Ik zag de bui al hangen! De groep werd verdeeld in een langzame en een snelle groep welke respectievelijk 6:00+ min/km en 5:00+ min/km zou lopen, verschil moet er zijn natuurlijk. Als het aan mij had gelegen had ik gekozen voor de langzame groep maar de rest vond dit te langzaam. Oke YOLO, ik kan dit, maakt niet uit als mijn broodje omhoog komt zetten.

Patta had een rondje van 7 kilometer door Amsterdam Noord uitgestippeld. Het is dat we met een groep liepen maar damn, wat een lelijk stukje Amsterdam. De hele run was een soort fotoshoot waar Patta foto’s van ons maakte. Helaas ben ik tot op heden nog weinig foto’s ervan tegengekomen, behalve bovenstaande foto’s. Kun je ons spotten?

Op de helft van het rondje begon ik best wel misselijk te worden, no shit. Die zat eraan te komen. :-P Langzamerhand moest ik mijn pace een klein beetje laten zakken totdat ik bijna achteraan liep. Gelukkig liepen ergens nog verder achter mij nog een paar dames, mocht ik de groep voor mij kwijt raken kon ik altijd nog op hun wachten. De laatste kilometer was het mooiste van heel het rondje, over een geasfalteerd fietspad, langs het water en bomen aan de andere kant. Ik werd vergezeld door een van de Patta jongens, gelukkig had ik een goed excuus waardoor ik achterop raakte. ;-) Voelde me een beetje knullig op dat moment.

Weer aangekomen bij de event locatie werd er nog even wat gestretcht waarna we vervolgens konden aanvallen op de hamburgers. Our favourites. :-D Even later werd ook de ‘medialle’, ofwel de ketting die we bij de finish krijgen gepresenteerd (mooi ding!).

Nog een drankje en nóg een broodje hamburger later vonden we het wel tijd om de pont weer terug te pakken en op huis aan te gaan. Het was een mooie avond!

Run2Day We Own The Night Training

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een WOTN training. Run2Day organiseert al enkele weken iedere zaterdagochtend een training en eindelijk konden Evelien en ik erbij zijn. Samen met nog een collega van ons. Ik had die nacht veel te weinig geslapen doordat ik vrijdagavond tot half 2 aan het werk was maar ik stond er! De Nike Van was ook weer aanwezig en daar was ik erg blij mee want dat betekende: schoenen testen! Er waren LunarGlide 5′s, Air Pegasus 30′s en Free Flyknit 3.0′s! Yes! Ik was zelf heel erg benieuwd naar de 3.0′s dus ik trok een paar aan. Echt, liefde op het eerste gezicht. Hoewel de 3.0 zool het meest richting de natural/barefoot cushioning aan zit van alle Nike’s voelden ze aan als kussens onder mijn voetbed. Zul je net zien wanneer je net twee dagen ervoor de nieuwe Free 5.0 hebt besteld… (Die gaan dus terug!)

Goed, de training begon met rustig inlopen vanaf de winkel naar het Vondelpark. Om daar nog even warm te worden deden we sprintjes op het gras. Serieus, ik was meteen kapot. Verzuring in de benen en buiten adem. Haha, ik ben niks gewend. Of die halve marathon van vorige week zat er nog in. ;-)

Vervolgens wat stretchen waarna het ‘echte’ werk begon. Een rondje Vondelpark met steeds 1min rennen en wandelen afgewisseld, op de helft van het rondje werd dit 30sec rennen met 30sec rust. We konden het zo moeilijk maken als we zelf wilden, wij kozen voor relaxed en liepen op praat-tempo de eerste helft… :-P Lekker gezellig gekletst! De tweede helft van het rondje moest wel iets sneller dus elk sprintje ging iets harder. Mijn benen voelden aan als lood maar de schoenen waren heerlijk. Ik was blij dat er amper gewicht aan mijn voeten hing.

Weer aangekomen bij het grasveld waar we begonnen waren deden we hier nog een leuke estafette. Helaas verloor ons team van het andere team. Ik wijt het aan het feit dat de afstand net te kort was, wanneer je op snelheid was moest je alweer afremmen om niet tegen het standbeeld aan te knallen. Aantikken, en omkeren, veel snelheid verloren en weer terug. De sfeer zat er wel goed in!

Tot slot nog wat oefeningen voor de billen en benen, want sterke benen rennen straks PR’s tijdens de race. En Francien (van GL2R) leert momenteel om push-ups te kunnen doen dus daarvan deden we er ook nog een paar. En toen zat deze training er ook alweer op! Terug naar Run2Day waar ik tot mijn verdriet de Free’s weer moest inleveren. Binnenkort zijn ze van mij, sowieso!

Ook deze training was erg geslaagd! We Own The Night is weer een stukje dichterbij en op dit moment begin ik hem wel een beetje te knijpen. Kan ik nog wel snel rennen? Mijn laatste snelle 10km was op 13 april tijdens De Marathon. Zondag 1 juni loop ik een 10 kilometer als test, ik ga proberen onder de 49 minuten te komen en dan zit het voor 7 juni ook wel goed hoop ik. ;-)

Loop jij ook mee op 7 juni? Tot dan!

You Might Also Like